Warm Bodies

 
Hela lördagen spenderade jag från tidig morgon till eftermiddag på Äspets strand i Åhus tillsammans med Frida, Anna och Karin. Det var perfekt badväder, stekande hett på land och det blåstes upp badringar och krokodiler som vi sedan flöt runt på ute i det uppfriskande kalla vattnet. Avslutade traditionsenligt med Glassbåten innan det bar hemåt igen.
Tanken var att vi skulle gå ut och öla i Kristianstad under kvällen men det blev lite för omständigt och tröttsamt så istället träffades Anna, Karin och jag hemma hos Karin. De hade hunnit laga middag till oss innan jag kom och jag hade haffat med mig jordgubbar till efterrätt. Utekvällen blev hemmakväll och vi letade runt efter nån film att titta på vilket var lättare sagt än gjort. Till sist blev det Warm Bodies iallafall som jag har läst om lite här och där men ändå inte blivit färdig till att se då den handlar om...zombies. Ja just det. Jag avskyr zombies, det är så fruktansvärt ointressant men nu har jag två bra erfarenheter av zombies i kulturform iallafall. Pride and Prejudice and Zombies boken som är en fusion mellan den klassiska Jane Austen romanen och den popkulturella zombievärlden samt nu Warm Bodies.
Warm Bodies är inte bara slafsiga ansikten och brist på swag i steget, det är en alternativ tolkning och väldigt mycket humor och självklart en fin kärlekshistoria som löper som en andlös röd tråd. Den är knasig helt enkelt och jag gillar det.      
Hur skapades zombiebegreppet med alla attribut egentligen? vad är originalversionen liksom? Tror jag behöver dyka in i en zombiestudie, vampyrer och häxor är jag väl förtrogen med redan även om det aldrig slutar vara spännande.  Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0