London day 1

Sista dagen i juli så hoppade jag och Frida på ett plan till världens bästa huvudstad: London. 
 
 
Lyckan i att hoppa av vid Charing Cross tubstation efter lunch och andas in den karaktäristiska doften av urin i trappan innan vi kliver upp vid The Crypt och vidare ut på Trafalgar Square. Den blå tuppen är en ny installation för i år och jag älskar hur den står där kaxig i sin exploderande blå färg och bryter av mot den historiska Lord Nelson statyn och med The National Gallery bakom stjärtfjädrarna. Jag gillar hur det alltid är massor av människor runt Trafalgar Sq, att de sitter och väntar på varandra i trapporna upp mot National Gallery och att det ofta är olika jippon just här som man går rakt in i. Vårt hotell ligger precis i ett av hörnen här och valdes efter det ypperliga läget. 
The Trafalgar Hotel visade sig vara ett ypperligt val, lågmäld lyx och fin design. Bara en sån sak som att ha ett glittrigt discogolv i hissen! 
 
 
Efter att ha packat upp våra väskor och vilat benen en liten stund så snörade vi på oss våra sjukt snabba rosa skor och gick en kort promenad bort till Covent Garden för lite shopping. Att se ett av mina favorit Urban Outfitters fick hjärtat att dansa en liten jitterbugg av lycka och vi traskade runt i området i några timmar innan Skalman klockan signalerade: middagstid
 
 
Vi letade oss fram till Gourmet Burger Kitchen och medan vi väntade på vår beställning så spanade vi in den fina inredningen och knäckte jordnötter. Älskar att titta på folket i den här staden, ingen är den andra lik och det känns som att varenda en bär på en intressant historia.
 
 
Så kom den här hamburgerhistorian in. Mooah! Perfekt tillagad och alldeles alldeles för god för ens eget bästa
 
 
Sweet potato chips med bacon aioli vid sidan om satt precis där det skulle och när vi gick därifrån var jag så mätt att det kändes som det skulle komma upp igen men vilken måltid alltså. Tips om ni gillar hamburgare och finns lite här och var i stan, är inte så himla dyrt heller faktiskt. 
 
 
Kvällen hann komma och vi ramlade in på den här halvskabbiga engelska puben och beställde en smarrig drink som vi avnjöt på trottoaren utanför medan maten sjönk neråt och folk passerade i en strid ström. Fulla i magen och lyckliga i bröstet ramlade vi sedan hemåt och landade i vår stora sköna säng. Bara en sån sak som att det finns mörkläggningsgardiner... ♥   
 
 
 
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0