London day 4 pt.1

 
Efter en shopping förmiddag så åkte vi ut till London Bridge och kilade sen bort till Borough Market, matmarknaden, som ligger här. Flanerade en stund och kikade på olika rätter innan vi bestämde oss för att köpa mat från ett ställe som sålde paella och liknande.  En karibisk kyckling paella  och en färskpressad juice från ett annat stånd var precis vad som behövdes för att få förnyade krafter efter shoppingen! 
 
 
Folk satt lite varstans, vid bord och trottoarkanter. Vi slog oss ner på marken och spanade på folket en stund medan vi spisade på en sanslöst god lunch. Jag har pinsamt nog aldrig varit här tidigare trots att jag bott i staden och så här i efterhand så kan jag verkligen ångra det. Vi åkte till andra marknader på helgerna och åt mat men inte den här och det här var så himla trevligt ställe. Området i sig var inspirerande och människor alltså, vad jag älskar människor och deras utseenden och beteenden...
 
 
Vi fortsatte spana runt i de olika stånden och jag beklagade innerligt att jag inte har en evigt expnderbar buk då de mest ljuvliga dofter och syner nådde mina näsborrar. Efterrätt finns det dock alltid plats för så jag köpte på mig lite hemmagjord fudge (salty caramel bland annat, oj oj oj...) medan Frida handlade på sig en chocolate eclair.
 
 
När vi var färdiga med maten och inte fick ner en pyttebit till så bestämde vi oss för att spankulera längs med Themsen. Området häromkring är så himla fint med kullersten, tegel och snirkliga vägar ni vet. 
 
 
Det var en förkrossande varm dag och vi gjorde ett pitstop på Starbucks och plockade upp en varsin iskall frappuccinno innan vi strosade vidare. Ungefär här gick det åt skogen. 
 
 
Vi kom längre och längre in i små gränder och olika wharfs, myllrande gator blev bostadsområden, förvisso väldigt charmiga bostadsområden men inte de vi siktat in oss på. Insikten att vi gått alldeles åt fel håll slog oss så småningom medan solen obarmhärtigt pinade våra svettiga kroppar. Vi passerade Design Museum nere vid vattnet iallafall och gick inom en av de trevligaste museishopparna om du är intresserad av klassisk möbeldesign innan vi flämtade vidare. Till sist fick desperationen oss att gå rakt emot instinkten och vika av från Thames Path och att se röda bussar långt där framme i fjärran kändes som den ljuvligaste hägring. Där det finns bussar finns det liv och hopp om en väg tillbaka till civilisation. Med förnyade krafter hittade vi ett tubstopp också och kunde sätta oss ner i vad som normalt sett skulle vara en överjävligt varm tunnelbanevagn en som nu svalkade våra överhettade kroppar på väg mot South Kensington och vårt nästa äventyr...
 
RSS 2.0