F***it, let's go to New York

 
 
Om mindre än en månad drar jag till New York en vecka. Peppen inför detta alltså! Lusläser guider, tips och ser på filmer som utspelar sig i NYC. Har ni tips så bara ös på i kommentarerna! Första gången för mig så har lite eller ingen koll på vad som är värt att se och besöka. Det enda som är helt spikat är Pearl Jam konsert som vi har biljetter till, annars tänker jag att jag vill besöka MoMa, vandra på The High Line och lite sånt.  
 

Panflöjtsponcho och barbieskor

 
Jag är officiellt dunderförkyld. Vad som verkade ge med sig bröt istället ut. Så jag ikläder mig de mjukaste o varmaste kläderna (komplett med kattpäls)  och dricker det förbannade téet avigt och rätt medan jag tittar på kalkonfilm efter kalkonfilm och får ont i nacken av att ligga i soffan. Det är inte det minsta lilla synd om mig, det är bara en sketen förkylning som härjar i min kropp och för det är jag väldigt tacksam. Särskilt idag när sociala medier kablar ut att Kristian Gidlunds liv är släckt. Jag blir så arg på alla unga liv som tar slut innan de är färdiga och ännu mer på de som handskas vårdslöst och arrogant med sina egna liv.
 
 
Det värsta med att vara hemma hela dagarna ofrivilligt är att ingenting händer. Det är ensamt och det är enformigt och trist. Glädjen när det plingade på dörren igår och de här efterlängtade levererades! Nike Air Max 90, i en färg som får mig att tänka på barbiedockor och även mina ljuva fjortisår under 90-talet. Lite platå och rosa! Jag känner på mig att vi kommer komma skrämmande bra överens i höst.  

Everything golden


Jag hade en hejdundrande bra helg faktiskt men jag är i vanlig ordning usel på att komma ihåg att hala upp kameran. Fredagen inleddes med en tur till Lund där jag mötte upp Sofia och Linnéa. Vi köpte med oss sallader från ett deli i Saluhallen och satte oss sedan i gräset bakom Domkyrkan för att uppdatera oss runt vad som hänt under sommaren, njuta av solen och ha det gott. En av Sofias kursare kom förbi senare och samtalsämnena och historierna blev alltmer absurda och jag älskade varje minut. Så när kvällen var på väg att springa ifatt eftermiddagen så tog jag och Sofia oss en öl på Ariman och avslutade med ett väldigt själsligt besök i Domkyrkan innan vi vände hemåt. Kvällen fortlöpte sedan hemma hos Karin med True Blood och pizza så heja heja fredagen!
Så kom lördagen och jag mötte upp Frida för fika och catch up på Lövet och sen flängde jag runt en runda på stan för provianterande inför kvällens spektakel som jag blivit medbjuden på av Linnéa och Sofia. Guldfest med dresscode: Guld. Så jag gick bananas på accessoarfronten, hängde på mig blinget och prydde naglarna med guldglitter och eyelinern likaså. Och festen sen...oj oj oj. Det var som ett eget universum. Ett kollektiv vid Konserthuset höll festen och hade pyntat och inrett och fixat så fyndigt och fint. En korridor med blinkande diskoljus och en skattkista en bit upp i väggen som du kan krypa upp i och hänga i, safirgränden i fönstret, kojor här och var och ljus och ljud och folk...  
Mina vapendragare var vackra som få såklart och det var så kul att det vällde in folk i en strid ström och att se och beundra allas olika tolkningar av temat. Himla bra kväll, himla bra lördag, himla bra helg. Punkt och slut. 
RSS 2.0