Här kommer natten

 
 
På väg till jobbet igår kväll så var himlen alldeles vingbeklädd. Hundratals fåglar svepte över skyn och mitt hjärta fylldes med ren glädje, flygande fåglar är bland det vackraste som finns och det är något väldigt pampigt att se dom i så stora sällskap som ikväll. Är på jobbet nu och firar att det bara är två nätter kvar innan det är dags att fly verkligheten här hemma några dagar och skapa en ny verklighet i London.   
 

Känn ingen sorg

 
Såg Känn ingen sorg ikväll och är lite halvt förstörd nu. Den här filmen har hypats å det grövsta då hela Sverige drabbats av någon märklig Håkan-feber. Från att ha spottats på för falsksång och annat trams så har nu Håkan tagit sig in i folkets vardagsrum och det verkar som alla pratar om den här filmen som baseras på karaktärer och låttexter från Håkans digra musikaliska karriär. Jag älskar Håkan och jag älskade Känn ingen sorg för allt vad den var. Trasig, dumglad, varm och bedrövande vacker. Scenografin är perfekt och jag vill hoppa in i nästan varje filmruta bara för att få insupa atmosfärerna som den skapar. Skådisarna som gestaltar Pål, Johnny och Eva är dessutom oklanderliga i sina roller, i synnerhet Adam som gör något mänskligt av något så märkligt. Är kär i varenda en! Kan tycka att trailern utlovar en gladknäpp film och till viss del är den även så men svärtan lurar hela tiden under ytan och får till sist fullt utlopp och räddar vad som annars skulle kunna vara en medioker feelgood mogie. Det är svärtan som smutsar ner och trasar sönder som gör att den här kommer stanna kvar i minnet, det i kombination med den ömhet som omhuldar karaktärerna och gör dom älskvärda. Tips alltså, passa på att se medan den fortfarande går. Kanske har det inbitna Håkan-fanset än större behållning av den men den har något för de flesta och är om inget annat en fin ingång till Håkans Göteborg.

Cyklar, bad och en och annan bränd kropp

 
En tripp till ön Ven utanför Landskronas kust har sedan länge varit planerad och nu i söndags så var det äntligen dags. Jag hade peppat i dagar för detta och det fanns det god anledning till, det skulle visa sig bli en av de bästa dagarna på hela sommaren. 
Vi var ett gäng på sju personer som tog färjan över till ön för att sedan hyra en varsin cykel på plats som skulle ta oss runt ön. 
 
 
Ven är himla idylliskt med storslagna fält i olika blonda nyanser, lummiga gröna partier och överallt: havet. Havet som jag bara vill vara i närheten av under hela sommaren för där hav finns så finns det skönhet och lugn. Överallt längs med hela ön låg det mysiga små stenhus och spridda gårdar och här och var betade djur i godan ro. 
 
 
 
Större delen av ön var smärtfri att cykla på men det kom några backar där även jag fick anse mig besegrad och fick kliva av för att gå
 
 
Det var en av sommarens varmaste dagar och trots att det fläktade så kände man värmen och hur det liksom ångade runt en och vi hittade snart en strand där vi placerade våra solvarma kroppar och hoppade i plurret. Vattnet var förvånansvärt varmt när jag är van vid Åhus väl svalkande temperatur och det var ljuvligt att ligga och plaska och hoppa mot vågorna som kom in ibland. Vi hängde på stranden ett bra tag innan det börjadde kurra i våra magar
 
 
Vi cyklade först till Spirit of Hven för att boka bord till middag två timmar senare men behövde en fix så vi styrde kosan mot Pumpans café
 
 
Beställde en italiensk chokladnöttglas och oboj vad gott det var! Rullad i kakao med grädde vid sidan av, det är så här glass ska smaka och givetvis med en flabb med kaffe till
 
 
Gänget minus Elin som har tagit bilden. Himla bra folk det här faktiskt. Det var svårt att få ihop våra schema för att kunna göra den här utflykten men så glad att det faktiskt blev av till sist. Pumpans café kan jag varmt rekommendera om ni är på Ven förresten, ligger inne i en lummig trädgård och serverar de godasre ting. Lite besviken för att jag inte fick tillfälle att prova deras beryktade stenungsbakade pizza men det får bli nästa gång.
 
 
Efter Pumpapausen så slog vi oss ner på en gräsplätt och snackade skit och pustade i en timme innan det var dags att hoppa på våra gula springare igen. Vid det här laget var en del av oss brända, hade ont i baken och var möra men vår sista anhalt var Spirit of Hven där vi bokat bord. Vilken mat! Halleluja! Beställde ryggbiff med fetaostkräm, rostad sötpotatis och portvinsky...oj oj oj. Lagom dästa så skildes vi sedan åt då några valde kustvägen tillbaka till hamnen och några av oss bestämde oss för att stånka uppför backen igen. Det är nu my only regret inträffar; jag väljer backen. Big mistake. Det enda jag tjatat om att jag vill se, alpackorna som Linnéa tipsat om, är så klart på den andra vägen och besvikelsen när jag inser att jag missat dom och det nu är dags att åka tillbaka alltså...Enda lösningen är att jag måste dit igen! Stenungsbakad pizza och alpackor.
 
Det var en idyllisk dag på alla sätt och vis och jag är så tacksam för att det finns sådana här platser, dagar och människor. Ven kan vara en av mina bästa utflyktstips nu så åk dit för guds skull! 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0