"fan vad tid det tog"

Skrattade rakt ut när jag läste Fredrik Wikingssons inlägg "Fan vad tid det tog" där han nu insett hur Sioux(-indianer) uttalas. Jag hade givetvis ingen aning men kände igen mig. I åratal har jag klurat på hur i helvete det exotiska namnet Siobhan (läser nu att det är irländskt och därmed inte särskilt exotiskt per se men i jämförelse med Britta så...) uttalas men har aldrig vågat fråga. Fråga mig inte varför men det har helt enkelt legat latent och gnagt i hjärnan. När jag för några veckor sedan började kolla på tv serien The Ringer så tog det något avsnitt innan att det märkliga namnet Shivaun(min tolkning) som huvudpersonen kallas i själva verket var Siobhan och mysteriet var härmed löst. I åratal, å-r-a-t-a-l, har detta gäckat mig och jag har inte ens tänkt på att man i vårt informationssamhälle givetvis kan söka efter uttalet på valfritt sökverktyg. Lättnaden när jag nu kan gå vidare i livet är oerhörd. Borde nästan bokmärka den här sidan för framtida tillfredställelse. Lyssna och lär.

sånt som är bra

Efter en fin jobbhelg så var jag ledig idag och över ett parti Wordfeud inatt så bestämde jag och Elin oss för att ses 11 och gå en långpromenad i vintermöget tillsammans med bästa mopsen Doris. Det var vidunderligt vackert med sol som värmde i nacken och ben som domnade bort av kylan men också vedervärdigt stickande kallt om kinderna efter 1,5 timmes promenad. Bästa sättet att bota detta är givetvis en lunch på Café Madrix i vårt soffhörn och en massa snack. Några timmar senare så letade vi oss ut i kylan igen för en runda på stadens gator och butiker. När Elin provade kläder i en av butikerna så stelnade jag till framför spegeln när jag noterade den stora färgskiftningen i mitt hår. Vad jag trott var en ok och icke-märkbar utväxt var i själva verket utväxten från helvetet. Tacky-mörkt i botten med rödbrun borst som stack upp i knuten. Oh hell, jag var white trash. Paniken! Några sekunder senare hade jag min frisör i luren och blev inbokad till imorgon kl 11 för klipp och färg. Ridå. Så jäkla bra.
Fikade en semla framåt kvällningen hemma hos Elin och efteråt så avslutas kvällen med Big bang theory maraton hos Karin och en ypperlig chatt med en saknad london-Sofia. Oerhört bra dag! imorgon så börjar vi med frisörbesök och avslutar med finbesök från Cecily. Bra början på veckan helt enkelt!


(Vi avslutar det här med en söt djurbild. Så ni kan neutralisera bilden av min white trash look och mörka ringar under ögonen. Bra så. )

RSS 2.0