i love macarons

Söndag. Jag borde förbereda morgondagens seminariepresentation men istället bläddrar jag i boken jag fick av Frida i fredags I ♥ Macarons! Jag hittade den på Urban Outfitters i London men köpte den aldrig och som den fina vän Frida är så kom hon ihåg och köpte den till mig. Jag har haft trytande inspiration när det gäller smaksättning av fyllningar men nu tusan ska här bakas! Jag har bakat macarons (eller makroner) några gånger men har man aldrig gjort det förr så tror jag den här boken kan vara en bra hjälp då den är väldigt basic med mycket bilder och dessutom hjälper en att identifera vad som gick fel i processen om dina underverk är sprukna, saknar sin obligatoriska pied (fot) osv.

 

 

 

Bilderna är från Eat Me Daily (eftersom min kamera fortfarande är död) där ni även kan läsa en recension och se författarens försök att baka macarons för första gången baserat på instruktionerna i den här boken. Även David Lebovitz har provat och är relativt nöjd. Nu är det bara fråga om när jag ska känna lust och ha tid att baka igen. Gjorde choklad och pecan cupcakes förra veckan av ett improviserat recept men ska botanisera i den finfina boken om just cupcake & muffins bakning som jag fick av Anja och Lin i examenspresent snart. Tror jag får dra ihop ett tea party så jag har en ursäkt för att hänge mig totalt i köket a.k.a bagarverkstaden!

berries

Min själ skriker efter värme och ljus nu. Det har varit solsken hela dagen varvat med fina snöflingor. Vad är detta? Jag suktar efter bär, färska solvarma bär som är lika vackra för ögat som för smaklökarna. Jordgubbar, hallon, vinbär, krusbär...nog om detta.
Vaknade efter lunch idag, hade svårt att somna igår kväll så jag steg upp och hade Gossip Girl maraton till fem på morgonen, nu har jag varit uppe i dryga fyra timmar och jag är mer än tacksam att jag inte har föreläsningar denna veckan. Jag har lov! ♥  Vet inte när jag hade lov sist...första året på gymnasiet kanske? Känns sjukt syndigt och bra att inte behöva bry min hjärna om skolrelaterade saker. Ska vara hundvakt imorgon och på torsdag, annars är veckan fri för vila och återhämtning. Härrrlett!
RSS 2.0